Американските ученици се връщат в училище насред пандемията, присъствено или дистанционно, и притесненията

...
Американските ученици се връщат в училище насред пандемията, присъствено или дистанционно, и притесненията
Коментари Харесай

Учени: Деца без симптоми заразяват с коронавирус |

Американските възпитаници се връщат в учебно заведение посред пандемията, присъствено или отдалечено, и притесненията измежду учители и родители се усилват, изправени пред резултатите от изследване, което демонстрира, че децата са рискови за
разпространяване на ковид, предаде Ройтерс.

Няколко огромни изследвания показаха, че децата боледуват по-леко от COVID-19. По-нови трудове обаче насочват какъв брой заразни могат да са децата с ковид, дори и тези без признаци.

" Противно на упованията ни, въз основата на епидемиологични данни, децата не са пощадени от пандемията " - сподели доктор Алесио Фазано, шеф на центъра за имунологични и биологични изследвания към Общата болница в Масачузетс, който е създател на новото проучване.

Д-р Фазано и сътрудниците му откриха, че децата имат доста по-високи равнища от вируса в дихателните си пътища от възрастните, признати в интензивни отделения. В проучването са взели участие 192 деца и младежи - от бебета до 22-годишни, признати в спешни отделения с съмнения за Ковид-19. 49 от тях са били инфектирани. Други 18 са включени в изследването поради диагноза мултисистемен инфекциозен синдром, затруднение от Ковид-19, което може да се развие няколко седмици след заразяването.

Резултатите демонстрират, че децата са с огромен вирусен товар (количество на вируса в кръвта), което означава, че са доста заразни, без значение дали са се разболели, или не.

" Има противоречащи си данни за степента, до която децата могат да са заразни " - сподели д-р Мерибет Секстън, експерт по инфекциозни заболявания от медицинския факултет в университета  " Емъри ", която не е взела участие в проучването.

Друго проучване, оповестено в Списание на Американската здравна асоциация миналия месец, откри, че по-големите деца, признати в болница поради Ковид-19, имат същите равнища на вируса в горните си дихателни пътища като възрастните, само че по-малките са със доста по-големи количества. Данни от други медицински екипи обаче се разграничават.

Американската академия по педиатрия през вчерашния ден актуализира рекомендациите си, с цел да бъде отразено, че " децата под 10-годишна възраст може да са с по-малка възможност да се заразят и да разпространяват заразата, до момента в който по-големите я популяризират като възрастните ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР